Förebygg stress - Talkmap - Lena Skogholm
15713
page-template-default,page,page-id-15713,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2,vc_responsive

HJÄRNSMART SJÄLVLEDARSKAP BYGGER STYRKA INIFRÅN

HÅLLER STRESSEN PÅ ATT TA KÅL PÅ OSS? VAD SKA VI GÖRA?

Den sista tiden har den psykiska ohälsan ökat enormt. Beräkningar visar på att den psykiska ohälsan kopplat till arbete har ökat med 50-70 % de senaste två åren. Det är svårt att ta in. Så här kan vi inte ha det. Det är dags att ta ett HJÄRNSMART SJÄLVLEDARSKAP och bygga styrka inifrån

 

MATNYTTIGA KUNSKAPER OCH VERKTYG ATT ANVÄNDA VARJE DAG

Säkert känner du liksom jag personer i vår närhet som gått in eller stått med näsan mot den berömda, väggen.  Här tar vi upp matnyttiga kunskaper om hur hjärnan fungerar och ny psykologi så att vi förstår vad som händer med oss vid påfrestningar och hur vi istället kan bygga en inre styrka. En styrka som är rena vaccinet mot psykisk ohälsa!

 

Vi lyfter också fram verktyg som du dagligen kan använda både för egen del och i relation till andra  för att motverka stress, utmattning och psykisk ohälsa genom att samarbeta med hjärnan. Du får helt enkelt reda vad som händer med oss när vi råkar ut för psykisk ohälsa och hur vi kan förebygga det i vardagen.

KAN MAN FORTSÄTTA ATT KÖRA EN BIL SOM BÖRJAT KOKA? KAN MAN FORTSÄTTA KÖRA PÅ SOM MÄNNISKA NÄR HUVUDET KOKAR?

Svaret på båda frågorna är ett tydligt NEJ! Fortsätter du köra en bil när motorn kokar förstörs motorn. Delar i hjärnan förstörs hos en människa som kör på ända in i kaklet. Som tur är hjärnan i många fall fantastisk på att reparera sig själv.

 

MENTAL AIRBAG

De konkreta verktyg du får under denna utbildning/föreläsning  ger dig, om du använder dem, en riktigt bra psykisk friskvård.  De skapar en mental airbag runt omkring oss och när vi stöter emot livets kantigheter som vi alla drabbas av, slår vi inte i så hårt.  Vi har en stötdämpare. Detta är en föreläsning/utbildning som alla behöver ta del av i det samhälle vi lever i dag.

Efter en föreläsning för en kort tid sedan kom det fram en person och sa till mig:

 

”Hade jag vetat detta tidigare hade jag sluppit bli utbränd för 10 månader sen”.

 

 

 

BROSCHYR

BOKA

 TALKMAP – HJÄRNSMART BEMÖTANDE

Metoden för bemötande i världsklass baserad på hjärnforskning.  Förstå både  dig själv och andra med ny forskning och få konkreta verktyg som är lätta att använda och ger mätbara resultat.  Underlättar både på jobbet och hemma. 

 NEUROLEDARSKAP – HJÄRNSMART LEDARSKAP

För chefer som vill  leda med hjärnan. Konkreta verktyg för att leda i linje med ny forskning och få mätbara resultat. Evidensbaserad! En  ny studie från Högskola Väst 2016 visar på mycket goda resultat. När vi samarbetar med hjärnan ger det resultat.

 GOD SOCIAL ARBETSMILJÖ – HUR GÖR MAN? 

Verktyg och strategier för att arbeta för en god social arbetsmiljö i vardagen. Hjärnforskning som förklarar hur vi människor fungerar och agerar.

 100 % AV DELTAGARNA

har under över 10 års tid uppgett i utvärderingarna att de fått fler konkreta verktyg och blivit mer medvetna om sitt sätt att kommunicera. Det är vi oerhört glada för. Efter föreläsningar och utbildningar får vi återkommande fina referenser.